RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Škola fudbala „Šampion“ Brčko druga u Konjicu

Brčko distrikt BiH ima više škola sporta. Posjetili smo Školu fudbala „Šampion“ Brčko koju su osnovala dva ambiciozna i poznata igrača Alen Gušo i Jasmin Kevrić. Riječ je o igračima koji su igrali od brčanskog „Jedinstva“, „Veleža“, tuzlanske „Slobode“ i drugih. Promocija škole se dogodila 2017. godine.

Trenirali su na Gradskom stadionu i nekim drugim gdje su dobili utočište, a sada su na igralištu OFK Ivici Brčko. Trenira se cijele godine na igralištima i u dvoranama i nastupima na turnirima i utakmicama. Tako je 2019. više turnira, a trener Alen Gušo ističe uspjeh plasman na turnir u Beču gdje nažalost zbog korone nije nastupio. Taj turnir su organizatori pomjerili za 2022. godinu u BiH na koji će doći i mladi igrači iz Europe. Nedavno je Šampion potvrdio svoje vrijednosti na Europen Trophy turniru u Konjicu. Nastupile su 24 ekipe u Konjicu.

„Mi smo kao mala škola fudbala željeli da vidimo svoje dostignuće i vrijednosti kao i da ocijenimo kako to drugi rade. Na ovom turniru su bili renomirani klubovi Vojvodina Novi Sad, Lokomotiva Zagreb, Željezničar Sarajevo, Velež Mostar i drugi. Razmijenili smo iskustva. Cijenim da je naš rad kod kolega dobro ocijenjen, a to su pokazali i rezultati. U dva dana smo odigrali sedam utakmica. Ušli smo u završnicu. Pobijedili smo: Lokomotivu, Velež, Željezničar, u polufinalu Vojvodinu. U finalu smo imali boljeg od nas ŠF Leostar Trebinje koji ima 13 godina iskustva. Pobijedio nas je golom razlike 3:2. Za nas su golove dali Hamza Atić, Mahir Šerifović, a na turniru za našu ekipu je 4 gola postigao Ammar Bajramović. Ponosni smo na našeg mladog igrača MAHIRA ŠERIFOVIĆA koji je pokazao svoje vrijednosti i čari znanja igre sa loptom. Organizator ga je proglasio za najboljeg igrača turnira u Konjicu“, istaknuo je trener Gušo.

Za ekipu Šampiona su nastupili: Amar Selimović, Mahir Šerifović, Elmir Žilić, Muhamed Kajević, Arslan Abidović, Kenan Bečirević, Emrah Šahinović, Ammar Bajramović, Mehmedalija Zejčirević, Džejlan Hasanović, Hamza Atić, Berin Fazlović, Harun Duran, Ajnur Tursunović. Trener: Jasmin Kevrić i Alen Gušo.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Slike: ŠF „Šampion“ Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hercegovački vatrogasci se i dalje bore s vatrom

Radio Brčko

Konjic: Doktori ispred bolnice skinuli mantile i pozdravili se sa dugogodišnjim radnim mjestima

Radio Brčko

“Škola fudbala Šampion” u Beču za vikend predstavlja BiH

Radio Brčko