RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Škola kajaka u Brčkom sve popularnija među djecom

Škola kajaka, koju svake godine od maja do kraja ljeta organizuje Kajak kanu klub /KKK/ “Zaveslaj” Brčko, sve je popularnija među djecom, a ove godine najviše je upisanih, rekao je Srni trener Kluba Đorđe Tomičić.
Tomičić je naglasio da je ovaj sport, koji je u Brčkom veoma popularan, izuzetno dobar za zdravlje tijela i duha, razvoj socijalnih karakteristika, kao i za postizanje dobrih životnih navika i življenja u skladu sa prirodom.

On je naveo da u školi djeca prolaze osnove kajaka i da se najveći dio treninga odvija na rijeci Savi, što je mnogima pomoglo da se oslobode straha od vode.

“Najveći kamen spoticanja u radu Kluba je nedostatak komunalne infrastrukture. Nadam se da će ti problemi biti riješeni u skorije vrijeme”, rekao je Tomičić Srni.

On je dodao da, uprkos infrastrukturnim problemima, svi članovi Kluba i polaznici škole vrijedno treniraju i pripremaju se za naredna takmičenja, kojih u BiH još nema.

Za takmičenje se pripremaju i seniori, a među njima i član sa najviše postignutih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u kanuu Jasmin Klebić, koji se kanuom bavi 17 godina i više puta je bio reprezentativac BiH.

“Sport me je formirao kao osobu, stvorio sam radne navike. Bez discipline i odricanja nema uspjeha”, ističe Klebić.

Kajak kanu klub “Zaveslaj” Brčko osnovan je 2014. godine i ima 30 stalnih članova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: I u Gornjem Rahiću, Brki i Maoči entitetsko državljanstvo problem prilikom glasanja

Mirsad Arnautović

Делегација Свјетске банке сутра у посјети Брчко дистрикту

Radio Brčko

Započelo obilježavanje stradanja Jevreja u Brčkom tokom Drugog svjetskog rata

Admir Kadrić