RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazinSport

Slovencu Kočevar-Desmanu pobjednički pehar „Brčko OPEN 2015“

Slovenački teniser Tom Kočevar – Desman pobjednik je 12. fjučersa „BRČKO OPEN 2015“, pošto je u finalnom meču za manje od sat vremena savladao Tomislava Jotovskog iz Makedonije rezultatom 2:0, po setovima 6:1; 6:2.

Slovenac Kočevar-Desman , koji je 504. teniser na ITF listi pokazao je da je u ovom trenutku mnogo bolji teniser od Jotovskog, inače 565. tenisera, ni u jednom trenutku nije dozvolio drugom finalisti da ugrozi njegovo vođstvo i put ka pobjedničkom trofeju.

Kočevar-Desman zahvalio se svom protivniku na dobroj igri, ali i domaćinu , teniskom klubu „Peohema“ koji je veoma uspješno organizovao turnir.

Slovenačkom teniseru na ovom turniru vrijednom 10.000 američkih dolara, pripalo je i 18 ITF bodova.

Pobjednički pehar i ček od 1.200 dolara Kočevar –Desmanu uručio je Davor Šolaja, sekretar Vlade Brčko Distrikta BiH, koji je i zatvorio ovu odlično organizovanu tenisku priredbu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.