RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Смајлагић: Изборили смо Европско првенство, али настављамо градити селекцију

Селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине Ирфан Смајлагић прокоментарисао је велику побједу над Словенијом којом смо отишли на Европско првенство.

Иако још није званично јер није познато које ће репрезентације бити на трећим позицијама, рукометаши БиХ немају шансе да остану без Европског првенства. Због тога је сретан и селектор Смајлагић.

Прослављени стручњак истиче да је настављено стварање система и култа репрезентације те да јачамо из окупљања у окупљање.

“Стварамо селекцију екипе и систем игре који овиси и о противнику. Не можемо очекивати на Европском првенству да добијемо противника слабијег од себе. Околности су увијек некакве другачије, али базично морамо бити прави и напредовати из дана у дан”, рекао је Смајлагић.

Говорио је и о Словенцима.

“Говоримо о врхунским екипама. Игра се 60 минута и довољно је да уђете у црну рупу, три минуте и губите четири разлике. То нам се десило у Словенији, гдје смо имали подношљив резултат, а онда су нас разбили након четири брза гола. То и јесте квалитет те репрезентације. За такву игру морате имати систем и играче свјесне”, додаје селектор.

Смајлагић је рекао да ће гостовање у Црној Гори бити много лакше јер је изборен пласман на Европско првенство.

“Бит ће пуно лакше. С овом побједом смо се пласирали на Европско првенство и психолошка задршка бит ће одстрањена. Настављамо континуитет стварања репрезентације. Бит ће то захтјевно путовање”, закључио је Смајлагић.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.