RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Smrt nogometaša potresla našu domovinu: Preminuo 20-godišnji golman

Bosanskohercegovački nogomet potresla je vijest o smrti Mate Matića, 20-godišnjeg golmana HNK Mladost Domaljevac.

Tužnu vijest objavili su i na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Današnji dan će se pamtiti po gubitku jedne mlade duše, člana našeg kluba, člana našeg tima i osobe koja je od malena krasila kopačkama naš teren i naš gol. Crno je osvanulo jutro nad našim selom.

Iskreno saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga poznavali. Jedan ovako mladi život ne bi smio ovako završiti. Mato se u zadnjih godinu dana posvetio nekim višim ciljevima, akademiji i policijskoj odori, a uz to nastavio je davati svoj doprinos i na zelenom travnjaku.

Hvala ti Mato na svakom treningu, na svakoj utakmici koju si odigrao i svakoj minuti koju si proveo s nama.

Bodri nas sada sa nekog drugog, boljeg mjesta, budi spokojan, budi miran, a mi ćemo nekako krenuti dalje, u tvoju čast.

Neka ti je laka crna zemlja, topla postelja, a tvoj odlazak je znak da ništa u životu nema i neće imati smisla, da ništa materijalno nije vrijedno i da se nikad ne zna kako jedan dan može završiti.

Mi ćemo se teško izboriti s tim da te nema, ali ostaje za tobom mnoštvo uspomena, puno smijeha i lijepih trenutaka.

Počivao u miru božjem anđele”, naveli su u objavi.

Izvor: radiosarajevo.ba

Foto: radiosarajevo.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.