RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Snažan otpor Lavica favoritkinjama iz Bugarske

U ženskoj jadranskoj košarkaškoj asocijaciji WABA SUPER LIGI u 2. kolu su u brčanskoj dvorani Tehničke škole igrale ekipe KK Lavovi Brčko i ŽKK Montana 2003 iz Bugarske. Domaća ekipa u kojoj su u sastavu bile: Valantina Došić, Tamara Šarenac, Milica Đokić, Mirela Halilović, Sara Đokić, Nataša Savić, Iva Karišik, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Sara Savić, Ajla Redžović i Ksenija Vukić. Treneri: Aleksandar Bližnjaković i Sanjin Vidović.

Poene su postigle: Nataša Savić 14, Mirela Halilović 12, Milica Đokić 9, Iva Karišik 7, Jelena Lazarević 4. Najefikasnija na utakmici bila je Andželika Mitrašinović, Makedonka u redovima Montane sa 27 poena. Ona je izjavila da ju je mlada ekipa Lavova ugodno iznenadila dobrom igrom. Trener Lavica Bližnjaković je kazao da je svojoj ekipi čestitao na odrađenoj utakmici sa favoriziranom Montanom, a to su svojim aplauzom uputili i navijači na utakmici.

Poslije ove utakmice na tablici sa po 15 bodova vode Cinkarna Celje i Vojvodina 021, Montana je četvrta sa 13, a Lavovi su osmi sa 8 bodova. U Šapcu 25.01. ŽKK Duga dočekuje KK Lavove Brčko, a 01.02. u Brčkom će igrati KK Lavovi i ŽKK Zagreb. Već u nedjelju 22.01. u Premijer ligi BiH u 12. kolu će u Trebinju igrati ŽKK Leotar 03 koji je šesti sa 15 i KK Lavovi Brčko koji su drugi sa 18 bodova.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.