RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SP Katar – Hrvatska i Maroko podijelili bodove

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Maroka odigrale su meč bez golova u okviru prvog kola grupe F Svjetskog prvenstva u Kataru.

U dosta neatraktivnom meču ipak je Hrvatska imala nešto bolje prilike od Marokanaca, koji su svoje šanse tražili uglavnom iz kontranapada.

Jedinu ozbiljnu priliku u prvom dijelu susreta imali su Hrvati u posljednjim minutama sudijske nadoknade prvog poluvremena kada su u prilici bili Vlašić i Modrić, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

Početak drugog poluvremena donio je dosta izjednačenu igru na terenu, iako je Hrvatska težila ka nešto većem posjedu lopte. Maroko je u drugom poluvremenu igrao ofanzivnije što je ovoj reprezentaciji donijelo nekoliko prilika za postizanje gola.

Dvije najveće prilike za obje reprezentacije u drugom poluvremenu desile su se na samom početku drugog dijela susreta. Prvo je za Maroko odličnu priliku propustio Mazraoui, a samo dva minuta kasnije odličan Lovrenom udarac krajnjim naporima zaustavila je odbrana Maroka.

Drugo poluvrijeme također je prikazalo tvrdu, disciplinovanu i defanzivno orjentisanu igru. Kako je vrijeme prolazilo Hrvatska je pojačavala napade, međutim odbrana protivnika je bila na visini zadatka pa nije bilo većih prilika za aktuelne viceprvake svijeta.

Utakmica je okončana bez pobjednika i podjelom bodova.

U drugom meču grupe F, večeras od 20 sati sastaju se Belgija i Kanada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.