RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Sporazum brčanskih Ženskih odbojkaških klubova „Bimal – Jedinstvo“ i  „Lami“

Ljubitelji odbojke u Brčkom znaju da je ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ Brčko šampion BiH 13 puta, osvajač KUP-a BiH 11 puta, četverostruki prvak Odbojkaškog saveza Republike Srpske i 16 puta osvajač kupa ovog saveza. U Brčko Distriktu BiH je na odbojkaškoj sceni Ženski odbojkaški klub „LAMI“ Brčko koji djeluje tri godine u sjenci.

Eldin Junuzović, direktor kluba ističe da je klub u takmičarskoj  2019/2020. nastupio u Prvoj odbojkaškoj ligi Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Klub ide uzlaznom putanjom. Uspostavljena je suradnja ovog sa Ženskim odbojkaškim klubom „Bimal-Jedinstvo“ Brčko. Ovaj projekt je sačinjen za stvaranje igračkih kadrova na obostranu korist. Trenutno ima 60 djevojaka koje marljivo treniraju pod vodstvom trenera braće Elvisa i Eldina Tatarević.

Vježbamo u dvorani Pete osnovne škole, utakmice smo igrali u dvorani Tehničke škole. U klubu je stručni savjetnik Sulejman-Baćo Dervišević. Djevojke treniraju tri puta nedjeljno. Cvija Jovičić, primač u ekipi ističe zadovoljstvo raditi u klubu. Elma Osmanović, tehničar i kapetanica ekipe naglašava da su direktor, treneri i uprava kluba stvorili sve uvjete da ostvare svoje ciljeve kao ekipa i da steknu odbojkaško znanje.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Novi trener “Jedinstva” – stari kapiten Drago Teodorović

Admir Kadrić

Petak – ženska odbojka, a u subotu muška – dvadeseti gradski derbi

Admir Kadrić

Brčanke ubjedljivo protiv Tuzlanki 3:0

Admir Kadrić