RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Sport: Velika podrška navijača u Rotterdamu: Hrvatska i Španija u borbi za zlato u Ligi nacija

Foto: Anadolija

Hrvatska reprezentacija večeras od 20:45 igra finale Lige nacija, a direktan prijenos utakmice ne propustite pratiti i u programu BHRT-a i bhrt.ba.

U utakmici u Rotterdamu suparnik će joj biti reprezentacija Španije, a očekuje se da će ekipa Zlatka Dalića imati podršku od oko 20.000 hrvatskih navijača na stadionu De Kuip, na kojem je pobjedom 4:2 protiv Nizozemske u produžetku i izborila utakmicu za titulu.

Hrvatska u svojoj riznici ima dvije bronze (1998., 2022.) i jedno srebro (2018.) sa svjetskih prvenstava, a večeras joj se pruža prilika da dođe i do zlatne medalje.

Podsjetimo, posljednji put ove reprezentacije su igrale u osmini finala EP-a 2021., a Panija je u utakmici pobijedila 5:3 nakon produžetaka. Hrvatska je povela, Španija je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Dalićevi odabranici golovima u 85. i 90+2. minuti uspjeli izboriti produžetak. U dodatnih pola sata Španija je zabila dva gola za konačnih 5:3.

Ukupan omjer u međusobnim ogledima Hrvatske i Španije iznosi jedan remi, podsjeća Index.hr, tri pobjede Hrvatske i pet pobjeda Španije.

bhrt

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srušio se helikopter u Hrvatskoj, pronađena dva tijela za trećim se traga

Radio Brčko

U Hrvatskoj danas potvrđena tri prva slučaja britanskog soja virusa korona

Radio Brčko

U Hrvatskoj na snagu stupaju nove epidemiološke mjere

Radio Brčko