RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Sportsko društvo „Veterani 92“ Brčko distrikt BiH organizuje turnir u malom nogometu u povodu obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH

Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je 8. marta 2000. godine, arbitražom Međunarodnog arbitražnog tribunala proglašen jedinstvenom administrativnom jedinicom lokalne samouprave pod suverenitetom Bosne i Hercegovine, i od tada se u našoj lokalnoj zajednici obilježava kao praznik od posebnog značaja.

Sportsko društvo „Veterani 92“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine pod čijim okriljem djeluje Malonogometni klub „Veterani 92“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine rado se uključuje u obilježavanja značajnih datuma i godišnjica, koje su na čast građanima ove zajednice.

Tim povodom organizuje Drugi malonogometni turnir „Veterani 2020“, koji će se održati u subotu, 29. februara 2020. godine, sa početkom u 09:30 sati, u sportskoj dvorani JU Tehnička škola Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Musala 44, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Turnir je pozivnog karaktera a na njemu će učešće uzeti šest ekipa podijeljenih u dvije grupe sa po tri ekipe. Trajanje jednog susreta je ograničeno na 20 minuta, a sistem igranja je sistem kupa. Pobjednici iz obje grupe će u finalnom susretu odrediti pobjednika turnira. Učešće na turniru potvrdile su ekipe: UB „Senahid Bolić Bolo“ iz Olova, ekipa MUP Tuzla, ekipa MNK „Vetarani“ iz Bijele, ekipa Fudbal „Life“ Asocijacije, ekipa MNK „Klanac“ Brčko i ekipa MNK „Veterani 92“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Posebne nastupe na turniru uzet će ekipe pjetlića, koje će u dvije grupe po dvije ekipe igrati kup sistem. Snage će među pjetlićima odmjeriti ekipe pjetlića FK „Izbor“ Brčko distrikt Bosne i Heregovine, ekipa Fudbalske akademije „Mirza Trumić i prijatelji“ iz Maoče, te dvije ekipe Škole fudbala „Lion“ iz Brčkog.

Pobjednicima turnira bit će uručeni pehari.

Sportsko društvo „Veterani 92“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine poziva građane Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i šire, kao i sve ljubitelje ovog dvoranskog sporta da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.