RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

SRD „KEČIGA“ BRČKO ČETVRTA U GUNJI

Na ribnjaku u Gunji pod pokroviteljstvom Vukovarsko srijemske županije u organizaciji SRD „ Šaran“ Gunja održan je Međunarodni KUP lov ribe udicom na plovak. Nastupilo je 12 ekipa: tri iz BiH, dvije iz Srbije i sedam iz Hrvatske.

Poslije četiri sata pecanja prvo mjesto osvojila je ekipa Save iz Županje sa 9 bodova, drugi je Šaran Gunja II sa 11, treća Kečiga Sremska Mitrovica 14, četvrta Kečiga Brčko sa 15, peta Lavanda Vinkovci 15, 6. Zeba Srebrenik 16, 7. Virovi Bošnjaci 21, 8. Jaz Beočin 22, 9. Šaran Gunja I 24, 10. Šaran Cerna Šiškovci 26, 11. Tinja Ravne Brčko 29, 12. Mladost Cerić 32 boda.

Pobjednik staze je Aleksandar Jovanović Kečiga Brčko sa ulovom 3.860 grama, drugi Ante Malbašić 3.040, a treći Dušan Anđušić Sremska Mitrovica sa 2.580 grama. Tri ekipe su dobile pehare, najbolji na stazi i sektorima medalje. Koje je uručio Almir Džamalija, predsjednik gunjanskog Šarana.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.