RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao srpskim košarkašicama osvajanje titule

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je košarkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, ističući da su zlatne djevojke ostvarile jedan u nizu velikih uspjeha kojim su pokazale da su najbolje u Evropi.

“Vašom sjajnom igrom još jednom ste nas učinili srećnim i ponosnim jer na najbolji način promovišete svoju zemlju i svoj narod. Mi iz Republike Srpske posebno smo ponosni na naše košarkašice koje su dio reprezentacije Srbije”, istakao je Dodik.

On je naglasio da su evropske šampionke svojom majstorskom igrom i umijećem na terenu zlatnim slovima upisane u istoriju srpske košarke, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije poželio mnogo uspjeha u daljim takmičenjima, izrazivši uvjerenje da će i dalje biti u vrhu evropske i svjetske košarke čime će svoje navijače u Republici Srpskoj i Republici Srbiji činiti srećnim i ponosnim.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sinoć je savladala Francusku u finalu Evropskog prvenstva 63:54 i drugi put u istoriji postala šampion Starog kontinenta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.