RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Stolni tenis za osobe sa invaliditetom: Prva ekipa Unsko-sanskog kantona

Sportski savez Federacije BiH održao je 25. Prvenstvo BiH u stolnom tenisu za osobe sa invaliditetom na kojem su uzele učešće četiri ekipe.

Tehnički organizator je Organizacija ratnih vojnih invalida Brčko.

Avdija Banda je, u ime domaćina, pozdravio sudionike, kao i gospodin Senad Hasović, predsjednik Sportskog saveza Federacije BiH naglasivši da su druge ekipe opravdale svoje odsustvo zbog pandemije.

U ukupnom poretku su ekipe: 1. Unsko-sanski kanton, 2. Tuzlanski kanton, 3. Bosansko podrinjski kanton, 4. Brčko-distrikt BiH. Pojedinačno: Opća kategorija: 1. Hazim Porić. Potkoljena amputacija: 1. Bećir Kovačević. Nadkoljena amputacija: 1. Elmir Ćurovac. Amputacija ruke: 1. Fikret Fajić. Paraplegičar iz kolica: 1. Ibrahim Dizdarević. Sudionici su zadovoljni domaćinima iz Brke, gostoprimstvom i organiziranim boravkom u Brčko distriktu BiH.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

„Vermont“ i učenici Poljoprivredne i medicinske škole obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Стонотенисери БиХ спремни за Јапан

Admir Kadrić

STK „Sokol“ Brčko – završni turnir u stonom tenisu

Admir Kadrić