RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Strijelci brčanske “Bosone” treći na turniru u povodu Dana nezavisnosti BiH organizovanom u Distriktu

Kadeti brčanskog „Strijelca“ u gađanju vazdušnom puškom osvojili su treće mjesto na prvom turniru „Sportskog društva Bosona Brčko“, koji je u Distriktu organizovan u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Ovo je za nas jako dobar rezultat jer smo imali 150 poena, a u konkurenciji u kojoj su pucali i seniori, treće mjesto još dobija na snazi jer je ovo bilo praktično prvo naše zvanično turnirsko nadmetanje“, rekla je kapitenica „Strijelca“ Šeherzada Džanić.

Inače, među deset ekipa učesnika sa ukupno trideset strijelaca, drugo mjesto pripalo je ekipi “Gračanice” sa 462 boda, dok je prvi bio sastav Igmana “Hadžići” sa 538 poena, a tročlani sastav ove ekipe postigao je i pojedinačno najbolje rezultate.

“Veoma nam je drago što smo učestvovali na ovom turniru u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti, baš ovdje u Brčko distriktu, a sam rezultat mi smo očekivali jer se sve zasniva na stalnom treningu i kontinuiranom radu. Mi se ovim sportom bavimo 40 godina i stoga rezultati ne izostaju“, naglašava kapiten Irfan Fatić.

Amir Sinanović, predsjednik Sportskog društva „Bosona“ Brčko, nije krio zadovoljstvo uspješnim turnirskim prvencom.

„Prije svega, želim da čestitam našem kadetskom timu, s kojim radimo tek šest mjeseci i koji su uprkos velikoj tremi, jer je ovo njihov prvi zvanični turnir, i ako su u konkurenciji bili i seniori, uspio osvojiti odlično treće mjesto“, naglasio je Sinanović.

Turnir je u ime pokrovitelja gradonačelnika Eseda Kadrića zatvorio, te plakete, medalje i pehare najuspješnijim uručio zastupnik SDA u Skupštini Distrikta Benjamin Malkić još jednom akcentirajući značaj podsjećanja na važnost martovskog referenduma kada je 63,7 posto punoljetnjih građana BiH se odazvalo referendumu i gotovo sto procentno glasalo za nezavisnu i samostalnu BiH.

„Vjerujem da će ovaj turnir postati tradicionalan te naredne godine okupiti još više učesnika“, naglasio je Malkić.

Inače, obilježavanje Dana nezavisnosti Sporsko društvo „Bosona“ nastaviće i iduće subote tradicionalnim trećim po redu šahovskim turnirom u kadetskoj konkurenciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Prvi turnir u streljaštvu u povodu Dana nezavisnosti BiH

Admir Kadrić

Džaferović: 1. marta bh. građani odbacili ropstvo, izabrali slobodu

Radio Brčko

Obilježavanje Dana nezavisnosti u Brčkom: Temeljne udruge Armije BiH obišle Šehidsko mezarje u Gornjem Rahiću

Admir Kadrić