RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Susretom Sarajevo – Sloga počinje 25. kolo Premijer lige BiH

Fudbaleri Sarajeva i Sloge iz Doboja danas će u Zenici, na stadionu „Bilino polje“, otvoriti 25. kolo Premijer lige BiH.

Sarajevo važi za favorita u ovom meču, ali trener „bordo“ tima Mirza Varešanović na jučerašnjoj konferenciji za medije naglasio je da njegova ekipa to mora dokazati i na terenu.

– Očekuje nas težak i neizvjesan meč jer Premijer liga je takva da svako svakoga može dobiti, bez obzira na stanje na tabeli i formu ekipa. Morat ćemo imati odgovarajući pristup za dobar rezultat. Mi smo na papiru favoriti, ali morat ćemo to pokazati na terenu – rekao je Varešanović.

Susret Sarajevo – Sloga će biti odigran danas u 20 sati, četiri meča će biti odigrana u subotu, 8. aprila, dok je meč Široki – Igman na rasporedu 10. aprila. Derbi kola će biti odigran u Banjoj Luci gdje se sastaju drugoplasirani Borac i prvoplasirana ekipa Zrinjskog.

Raspored susreta:

petak, 7. aprila:
Sarajevo – Sloga

subota, 8. aprila:
Posušje – Sloboda (15.00)
Velež – Leotar (16.00)
Borac – Zrinjski (18.30)
Željezničar – Tuzla City (20.00)

ponedjelja, 10. aprila:

Široki – Igman (18.00)

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.