RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Švicarska ekipa pobijedila Mladost

Šampionska odbojkaša ekipa OK Mladost Brčko je u dvorani brčanske Gimnazije odigrala prvu utakmicu u okviru CEV Champions League Volley 2023. sa šampionom Švicarske. U pripremnom periodu trenerski tandem Mladosti Branko Mišić – Mirza Keserović bili su suočeni sa odlaskom i povredama igrača, pa su u rad uključili kadete i juniore iz škole odbojke ovog kluba. U takvom ozračju su dočekali i ovu prvu rundu.

U protokolu su upisani i rekonvalescenti Mladosti: Almir Čolo, kapetan ekipe, Azur Eminović i Niša Tanić, ali nisu ulazili u igru. Njihove uloge su imali mladi igrači koji su bez obzira na profesionalnu ekipu gostiju pružili u ovoj za njih prvoj europskoj utakmici dobro obavili i oko 300 gledatelja iznenadili svojom igrom. Na utakmici su službena lica bili suci: Jan Krtička iz Češke i Ksenija Jurković iz Hrvatske kao i delegat Ante Matijaca. Rezultati sa tri odigrana seta su: 12 : 25, 13 :25 i 10 : 25. Utakmica i aktivna igra su trajali 54 minute. U sastavu ekipe Mladosti su bili: Stefan Lukić, Stefan Lopatić, Milenko Ćosić, Goran Krtinić, Almir Čolo, Stevan Mitrović, Azur Eminović, Boris Marjanović, Aldino Aghbar, Lazar Mičić, Haris Lišić, Saša Pajić i Niša Tanić. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.