RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Svjetski prvaci stigli u Buenos Aires, najavljena spektakularna parada

Foto: Anadolija

Avion sa reprezentacijom Argentine sletio je rano jutros na Aerodrom “Ezeiza” u Buenos Airesu, gdje je prvake svijeta u fudbalu dočekalo hiljade građana.

U Argentini je danas proglašen državni praznik u znak dobrodošlice reprezentaciji, koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila Francusku.

Očekuje se da će stotine hiljada navijača kasnije danas izaći na ulice glavnog grada tokom pobjedničke parade.

Argentinci slave od nedjelje i na ulicama su se već okupljale hiljade navijača, dok je veliki broj njih proveo noć na otvorenom čekajući svoje zvijezde.

 

Buenos Aires prvi put dočekuje svjetske prvake nakon 1986. godine, kada je Argentina s Diegom Armandom Maradonom osvojila Svjetsko prvenstvo.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.