RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Teniser iz Kazahstana (ATP. 50.) u razmaku od 30 sekundi razbio tri reketa

Teniser iz Kazahstana Aleksander Bublik (ATP: 50.) dospio je u centar pažnje zbog skandaloznog ponašanja tokom meča ATP turnira u Montpellieru protiv Francuza Gregoira Barrerea jer je u samo 30 sekundi razvalio tri reketa.

Tokom tie-breaka odlučujućeg trećeg seta, u trenutku kada je gubio rezultatom 6:0, teniser iz Kazahstana je u potpunosti izgubio razum i kontrolu i sav bijes koji je osjećao iskalio je na reketima.

Prvi je razbio tik nakon što je poen završen, a onda je otišao na svoje mjesto na klupi te izvadio još dva reketa i s nekoliko brutalnih udaraca ih u potpunosti uništio.

Jasno, ovakvo ponašanje nije se svidjelo publici koja je zvižducima ispratila ovaj njegov potez.

Posebno su burno reagovali nakon što je izvadio drugi iz torbe, a ukupno treći reket, nakon čega je pognuo glavu i otišao na svoj mjesto te ubrzo nakon toga i izgubio meč.

Inače, 25-godišnji Kazahstanac ruskog porijekla najbolje plasiran na ATP listi bio je krajem februara prošle godine kada je zauzimao 30. poziciju.

(klix.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.