RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

TURNIR ULIČNE KOŠARKE U Š-NASELJU POD OKRILJEM FIBe

Brčko će po četvrti put vidjeti kvalitetan turnir ulične košarke: “STRIT BOL BRČKO 2015”. Dogodiće se to u subotu u brčanskom naselju EŠ, a po riječima Boška Vukadinovića, koji predstavlja organizatora, biće to skraćena verzija košarke, „tri na tri“, a učestvovaće ekipe iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH.Ono što posebno raduje i organizatore i učesnike, jeste činjenica da se ovogodišnji turnir odvija pod okriljem Svjetske košarkaške federacije pa će učesnici na turniru biti bodovani za svjetsku rang listu.Takođe, ovogodišnji rezultati biće uvod za turnir 2016.godine kada će pobjednici petog turnira steći pravo učešća na Euročelendžu u Kopenhagenu ili Bukureštu.

Turnir u EŠ naselju počinje u 10 sati u subotu. Šesnaest ekipa biće podijeljeno u 4 grupe. Finale je predviđeno za 22 sata. Najatraktivniji dio turnira predviđen je u pauzi ulične košarke, a biće to „zakucavanje“ i takmičenje u šutiranju trojki. Svi mogu da se prijave na dan takmičenja, a predviđene su novčane nagrade…

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

STRIT BOL BRČKO 2015 osvojila ekipa EKOS ROMARI iz Viteza

Admir Kadrić