RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Turski džudisti najuspješniji prvog dana Sarajevo European Opena

Prvog takmičarskog dana Sarajevo European Opena 2022 viđene su izuzetno zanimljivije borbe što i nije veliko iznenađenje s obzirom da se rezultati sa tog takmičenja boduju za svjetsku i olimpijsku ranking-listu.

Najuspješniji prvog dana takmičenja bili su turski takmičari sa dva zlata, jednim srebrom i tri bronze, dok su Španci osvojili dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju.

U kategoriji do 48 kilograma dominirale su džudistkinje Turske. Zlatom se okitila Gulkader Senturk, koja je u finalu savladala zemljakinju Ebru Sahin, dok su bronzane medalje osvojile Merve Azak (Turska) i Melanie Vieu (Francuska).

– Prvo mjesto u konkurenciji takmičarki do 52 kilograma pripalo je reprezentativki Švicarske Binti Ndiayee, dok je u kategoriji od 57 kilograma trijumfovala španska džudistkinja Carla Ubasart Mascaro koja je bila bolja od Italijanke Thauany David Capanni Dias. Hasret Bozkurt (Turska) osvojila je bronzu, kao i Giulia Caggiano (Italija), koja je slavila protiv naše Anđele Samardžić koja je zaradila tri šida. I u kategoriji do 63 kilograma pobijedila je Špankinja. Sarai Padilla Guerrero u finalu je porazila Francuskinju Agathe Devitry. Borba između dvojice Azerbejdžanaca, Samira Piriyeva i Turana Bayramova, odlučila je pobjednika u kategoriji do 60 kilograma, a u golden scoreu slavio je Bayramov. Bronze su pripale Slovencu Davidu Starkelu i Australcu Joshui Katzu. Turčin Ejder Toktay trijumfovao je u konkurenciji džudista do 66 kilograma, a Nijemcu Michelu Adamu pripalo je zlato u kategoriji do 73 kilograma – navode iz Judo saveza BiH.

Drugog dana Sarajevo European Opena 2022 takmičit će se džudistkinje u kategorijama do -70 kg, -78 kg i +78 kilograma, kao i džudisti u konkurenciji do -81, – 90 i -100 kg te u apsolutnoj kategoriji (+100 kg).

Program drugog dana takmičenja koje se održava u Areni Hills na Ilidži, a koje po drugi put organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine, počinje u 9.00 sati, dok finalni blok počinje u 16.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Mostar domaćin seniorskog prvenstva BiH u džudou

Radio Brčko