RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

U Brčkom se igra najbolja odbojka

Derbi  brčanskih odbojkaških klubova MOK Jedinstvo, domaćin i OK Mladost pokazao je sve čari odbojke. Statistički podaci u ogledu ova dva kluba pokazuju da su od 2010. do ovog međusobnog susreta odigrane 33 utakmice i da je Mladost zabilježila 25 pobjedu. Utakmica puna obrta u igri trajala je 77 minuta. Prvi set Mladost ima poen dva do 5 : 5 izjednačenja Jedinstva. Do kraja seta dobro serviranje i  čvrst blok na obije strane. Mladost vodi 15:20. Kolo sreće se okreće. Izjednačenje 23:23, 25:25, Jedinstvo u prednosti 27:26, izjednačenja 27:27 i 28:28 i kraj kod 28:30, za ovaj set utrošeno je pola sata. U drugom setu Mladost ne ispušta prednost do 20:25 za 23 minute i u trećem 19:25. Završnica mami aplauze prisutne na tribinama kompletne ekipe ŽOK Bimal-Jedinstvo što je za pohvaliti i članova uprave dva kluba. Trener Mladosti Branko Mišić o derbiju kaže:

“U današnju utakmicu smo ušli ozbiljno. Gradski derbi je bio derbi bez obzira na našu uspješnost. Jedini cilj kada igramo protiv Jedinstva je da pobijedimo. Današnja utakmica je pokazala da je 2. kolo lige i susret dva rivala Brčkog došao rano. Prvi set se odužio. Imali smo prednost, ali smo izgubili puno poena zbog tehničkih stvari i Jedinstvo se uspjelo približiti“. Trener Jedinstva Edin Baković outakmici: „Ekipa Mladosti je pobijedila zasluženo. Bilo je puno oscilacija, ali se sve to moglo okrenuti u našu korist. U prvom setu smo imali tri set lopte. Rezultat set je bio na razliku 28:30. No, ni poslije nije bila velika razlika, razlika je što smo izgubili 3-4 vezana poena i tu prednost nismo mogli da stignemo. Mladost je dugogodišnji šampion ima ovu ekipu na okupu i dobro se poznaju, a imaju i široku klupu.“

Sastavi ekipa: MOK JEDINSTVO BRČKO: Kisić, Andonov, Ćuk, Kurtić, Mirković, Lopatić, Ignjatović, Mitrović, Jocić, Zenović, Balać. Treneri: Edina Baković i Miloš Mitrović.

OK MLADOST BRČKO: Lukić, Delić, Trakić, Poletan, Čolo, Eminović, Sokolar, Šormaz, Gajić, Vuković, Divljan, Ćirić. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojkašice „Bimal Jedinstva“ izgubile 2 seta u Modriči

Admir Kadrić

Brčanski odbojkaški siže pred završnicu KUPa BiH i plej off

Admir Kadrić

„Mladost“ izgubila bod u Brčkom od sarajevske „Bosne“

Admir Kadrić