RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

U Distriktu jubilarni Međunarodni turnir „10. Bulls Cup 2022”

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je zajedno s predstavnicima „Balkan projekta“ najavio jubilarno održavanje Međunarodnog turnira „10. Bulls Cup 2022” u Distriktu za uzraste od 9 do 12 godina na kojem će učestvovati 1.200 učesnika i 75 ekipa iz BiH, Srbije, Hrvatske Austrije, Rumunije i Sjeverne Makedonije.

Gradonačelnik je kazao da se radi o značajnom sportskom događaju i naglasio da će Vlada nastaviti i u budućnosti pružati podršku ovom turniru.

„Učesnici će imati priliku da se uz pripremljen program na Trgu mladih u subotu u 19.30 sati druže i bolje upoznaju. Također, bit će prisutni i predstavnici Crvene zvijezde, Dinama, Željezničara iz Sarajeva i predstavnici iz drugih važnih fudbalskih klubova. Na kraju svi prisutni imat će priliku pratiti na Trgu i finale Lige šampiona. Na turniru bit će uključeni i naši podmlaci koji će pokazati sve ono što su učili na treninzima. Zasigurno se radi o značajnom događaju za Distrikt i nastavit ćemo s pružanjem podrške. Turnir će, također, imati važnu ulogu i u turističkoj ponudi Distrikta”, kazao je Kadrić.

Predstavnik „Balkan projekta“ Nikola Šarkanović zahvalio se gradu i gradonačelniku na pruženoj podršci i što su prepoznali kvalitetnu priču.

„Pored takmičenja na Trgu mladih poslat ćemo i pozitivne poruke gradu i građanima i pokazati značajnost druženja s osobama iz različitih država, gradova, vjera i nacija i pokazat ćemo i važnost odgajanja mladih u sportskom duhu”, istakao je Šarkanović.

Alexander Rakowitz, predstavnik „Balkan projekta“, kazao je da je glavni cilj turnira edukacija mladih kroz fudbal.

„Mi hoćemo da kroz fudbal i turnire spojimo mališane različitih vjera, nacija iz različitih gradova i država i da ih odgojimo za bolji svijet, za bolji život u budućnosti. Nadam se da će doći i mnogi građani Distrikta da zajedno to podržimo”, kazao je Rakowitz.

Tradicionalni međunarodni fudbalski turnir održat će se 28. i 29. maja na fudbalskim terenima FK „Izbor“, Potočari-Brčko i Donji Rahić. Turnir će biti odigran u pet starosnih kategorija 2010, 2011, 2012, 2013. i 2014. godište.

Champions Trophy je jedinstvena svjetska organizacija za mlade fudbalere odobrena od UEFA-e koja omogućava veliki međunarodni format fudbalskih takmičenja po cijeloj Evropi i svijetu u uzrastu od 9 do 12 godina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.