RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

U komšijskom derbiju Omladinac savladao Lokomotivu

U 7. kolu 16 klubova je na 8 utakmica postiglo 27 golova. U Brčkom je na stadionu Lokomotive odigran derbi komšija brčanske Lokomotive i Omladinca iz Potočara. Utakmica je završila 1 : 3 iskusna i dobro posložena trenutno vodeća ekipa na tablici Omladinac je kao i u prošloj sezoni na do sada odigranih 7 kola pokazao svoju vrijednost.

Lokomotiva je postigla vodeći gol na utakmici, zanimljivo u drugoj minuti, a djelo je to Stojana Simikića koji je na dresu imao broj 2. Relativno brzo su gosti poravnali na 1 : 1 u 11- toj minuti golom Radovana Jokanovića. Na sceni je Milenko Bojić u 61-oj minuti i tada vode gosti 1 : 2. Igra se obostrano dopadljivo i poslije duela i povreda treneri u igru bacaju alternativne igrače.

Da ne bi pobjeda došla u pitanje Boris Ostojić postiže u nadoknadi vremena 90 + 2 gol za konačnih 1 : 3 i donosi pobjedu svom timu i trenerskom tandemu Omladinca Velamiru Mariću i Jovanu Svitlici. Omladinac ostaje na vrhu tablice sa 18, a Lokomotiva  12-ta sa 7 bodova. Pravi sportski rastanak je bio trenera u istinskim i korektnim izjavama. Zoran Blagojević je istaknuo zasluženu pobjedu Omladinca koji ima iskusniju ekipu, a trener Velamir Marić naglašava da je Lokomotiva pružila dobar otpor, ali da njegov tima ima iskusnije igrače i zasluženo je osvojio tri boda.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.