RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

У Сарајеву завршено ЕП у стоном тенису

 

Завршено је Европско првенство у стоном тенису за такмичаре до 21 године, које је протеклих пет дана одржавало у дворани хотела Хиллс на Илиџи.

Церемонијом додјеле медаља на којем је наступило је 112 такмичара из 32 европске државе, а све у организацији Стонотениског савеза БиХ, наша земља након 15 година поново је била европски центар стоног тениса.

– Хвала свим гостима из скоро цијеле Европе. Стонотениски савез БиХ, заједно са свима који су нам помогли, може бити поносан на организацију Европског првенства. Наш савез има велике планове, а вјерујем да ћемо у будућности организирати и слична такмичења у сениорској конкуренцији – казао је на затварању такмичења Анес Алић, директор репрезентације БиХ.

У мушкој конукренцији златну медаљу освојио је Милош Редзимски, који је у финалу са 4:1 побиједио Сцабу Андраса из Мађарске.

У женској конкуренцији прво мјесто освојила је Хрватица Хана Араповић. Она је у финалном мечу са 4:1 побиједила њемачку представницу Сопхију Клее.

Французи Тхибаулт Порет/Хуго Десцхампс освојили су злато у мушком дублу. Они су са 3:0 у финалу побиједили пољску комбинацију Мацијас Кубик/Самуел Кулцзyцки.

Златну медаљу у женском дублу освојила је њемачко-румуњска комбинација Миа Гриесел/Биа Меи Росу. Оне су са 3:1 побиједиле Украјинке Анастасиyа Дyмyтренко/Вероника Матиунина.

На Европском првенству своје представнике имала и репрезентација Босне и Херцеговине. Дарио Пајић и Бењамин Зијадић у мушкој, односно Џана Биоградлић и Хариса Мешетовић у женској конкуренцији нису успјели доћи до саме завршнице, али су стекли велико међународно искуство.

– Можемо бити поносни на нашу репрезентацију. Као домаћини добили смо могућност да и наши млади такмичари осјете драж играња на овако великим еуропским турнира. Надам се да ће у будућности и резултати бити бољи – казала је Амела Мујезиновић, генерални секретар Стонотениског савеза БиХ.

Челници Европске стонотениске уније (ЕТТ) похвалили су сјајну организацију турнира. Предсједник Педро Моура из Португала на затварању истакао је да су ово једне од најбољих организираних еуропских шампионата у млађим категоријама, те похвалио Стонотениски савез БиХ на сјајној организацији.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.