RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

У Вијећници одржан припремни састанак поводом одржавања „Градске регате – карневал на води 2022“

„Sportski karneval na vodi“ slogan je ovogodišnje „Gradske regate – karneval na vodi 2022“., koja će u nedelju 14. augusta starovati na rijeci Savi i to od izletišta Feicibajer iz gradske jezge Brčkog u 11 sati.

Sama regata ima za cilj prije svega turističku promociju Brčkog i Distrikta uopšte, s akcentom na nautički sport i ljepote rijeke Save. Regata će se sastojati iz defilea odnosno lagane plovidbe rijekom više desetina ukrašenih brodica i čamaca koji će se kretati do Rajevog sela. Nakon kraćeg zadržavanja na ovom lokalitetu „Karneval na Savi“ će se vratiti na Ficibajer.

„Ovo je četvrta regata, na kojoj očekujemo da učestvuje više od 250 plovila, koliko smo ih imali prošle godine. Cijelom aktivnošću dajemo apsolutnu podršku Nautičkom klubu Brčko u baštinjenju višedecenijske tradicije organiziranja savskih regata u našem gradu“, rekao je šef Kabineta brčanskog gradonačelnika Eseda Kadrića, Amir Softić.

Inače večernji dio koji se odnosi na kulturno-zabavni program regate uveličaće Milanče Radosavljević i Nihad Kantić-Šike, a koncert nosi zajednički naziv “Kao nekad na Ficibajeru“. Kako bi cijelokupni program pomenute regate protekao bez poteškoća danas je u gradskoj Vijećnici održan zajednički sastanak svih aktera počev od predstavnika javnih službi Distrikta do brčanskog nevladinog sektora, koje aktivno učestvuju u pripremi i provođenju ove kulturno-sportske manifestacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.