RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

U ženskoj rukometnoj utakmici „Jedinstvo“ Brčko – „Izviđač“ Ljubuški svakome po bod

U 9. kolu Premijer ženske rukometne lige BiH ŽRK „Jedinstvo“ Brčko i ŽRK „Izviđač“ Ljubuški su odigrali jednu kvalitetnu, neizvjesnu utakmicu začinjenu sa 56 golova. Realizirani su i obranjeni neki sedmerci, efektni golovi i dobre obrane nove igračice na golu Ivane Vujić, koja je došla iz Banja Luke.

„Jedinstvo“ je povelo 4:1, 9:6, gosti izjednačili na 9:9, pa 12:12 i za odmor imaju gol prednosti 12:13. U drugom poluvremenu „Izviđač“ ima gol-dva prednost do 19:19 i u 59. minuti vode 27:28 domaće, Jelena Lukić je izjednačila na 28:28 konačan rezultat. Josipa Tomić, trenerica ekipe „Izviđač“ je izjavila: „Imale smo mogućnost doći do pobjede. Problem je dužina naše klupe. Mi smo tijekom utakmice uspjeli vratiti zaostatke u golovima. No, šest igračica ne može iznijeti težinu takve utakmice, jer imamo većinu mladih i neiskusnih curica. Ekipa iz Brčkog je pokazala da, i kada su gubili, pokazali su karakter. Čestitam im na zasluženom bodu“.

Sanja Katić, najefikasniji je strijelac domaćih i motorna snaga ekipe, kaže: „Psihički je bilo jako teško, ali i zanimljivo. To je ono što rukomet pruža, rado gledanu igru i borbu do posljednje sekunde. Dobro smo otvorili utakmicu, ali to nije bio znak da ćemo lako pobijediti. Bilo je puno oscilacija u igri i četiri razlike. Sretna sam da je ekipa pokazala snagu, karakter, upornost za izjednačenje. Ostao nam je bod i jako smo zadovoljni.“

Za ŽRK „Jedinstvo“ Brčko su igrale i golove postigle: Sanja Katić 8, Ajla Alikadić 6, Marijana Sorak 5, Jelena Lukić 5, Samra Redžić 2, Damljana Bošnjak 2, Katarina Petrović, Ivana Nedić, Milica Đurić, Jovana Pekić, Zenaida Avdić, Gordana Erić, Ivana Vujić. Trener: Saša Radovanović.

U pretposljednjem kolu lige u Mostaru igraju HRK „Katarina“ i ŽRK „Jedinstvo“ Brčko.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SP u rukometu – Francuzi u finalu jurišaju na sedmu titulu, Danci na treću uzastopnu

Radio Brčko

Рукометаши брчанског „Јединства“ у другој фази припрема

Admir Kadrić

LOKOMOTIVA KUP 2014 u Brčkom osvojili Zagreb,Celje i Ljubuški

Admir Kadrić