RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

UEFA izabrala 10 najljepših golova u Ligi šampiona: Mesijeva bravura na prvom mjestu

Evropska fudbalska unija (UEFA) izabrala je 10 najljepših golova za porteklu sezonu u Ligi šampiona, a bravura Lionela Mesija prtoiv Benfike zauzela je prvo mjesto.

To je bio meč trećeg kola grupne faze između Pari Sen Žermena i Benfike, a na kraju su dva tima podijelili bodove (1:1).

Mesi je pogodak postigao u 22, minutu utakmice, nakon duplog pasa sa Nejmarom i sa ivice kaznenog prostora i fenomenalno plasirao loptu u mrežu nemoćnog Vlahodimosa.

Ovdje možete pogledati svih deset pogodaka.

I revanš meč ove dvije ekipe završen je identičnim rezultatom, a kraju su oba tima prošla u nokaut fazu sa 14 bodova.

PSŽ je zaustavljen već u osmini nakon dvomeča sa Bajern Minhenom (3:0), dok je Benfika eliminisana u četvrtfinalu od Intera ukupnim rezultatom (5:3).

Titulu šampiona Evrope osvojio je Mančester Siti koji je u finalu u Istanbulu bio bolji od Intera (1:0).

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.