RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Umro Miroslav Ćiro Blažević

– Fudbalski trener i bivši selektor hrvatske repreznetacije Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Bolest mu je prvi put dijagnostikovana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali treći puta nažalost nije uspio, prenose hrvatski mediji.

Blažević je rođen 10. februara 1935. godine u Travniku u kojemu je i započeo igračku karijeru.

Fudbal je igrao do 31. godine, a onda je odlučio da postane trener. Godine 1979. godine preuzeo je švajcarsku reprezentaciju.

On je 1982. godine zagrebačkom “Dinamu” donio naslov prvaka Jugoslavije, a osvojio je i jugoslavenski kup.

Njegov najuspešniji period je bio sa hrvatskom reprezentacijom, s kojom je stigao do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu 1996, i do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Bio je i selektor reprezentacije BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.