RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

VELIKA SCENA RAĐA VELIKANE

Osamnaesto prvenstvo svijeta za odbojkašice koje se od 23.septembra do 12. oktobra igra u Italiji sjajna je prilika za selekciju Srbije da neuspjeh u ovogodišnjem takmičenju za Grand pri, pretvori u uspjeh na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

Najvažnije takmičenje odbojkašica između dvije Olimpijade primač srpske reprezentacije Brankica Mihajlović želi da iskoristi za punu afirmaciju. To je, kako kažu poznavaoci odbojkaških prilika, očekivani sljed dešavanja za ovog sjajnog primača, koja je karijeru počela u brčanskom Jedinstvu.

„Naša B grupa u kojoj će još nastupati Turska, Bugarska,Kamerun,Kanada i Brazil je veoma izazovna.Cilj nam je da sa što više bodova pređemo u drugi krug gdje nas opet čekaju reperezentacije Rusije, SAD-a.Od svega je najvažnije da su sve djevojke zdrave i spremne,maksimalno koncentrisane i pune pozitivne energije.Naravno da sve želimo da što duže ostanemo u Italiji“ priča nam Brankica koja je iskoristila dan pauze (16.septembar) da posjeti porodicu u gradu na Savi.

Tri pripremne utakmice u Beogradu sa reprezentacijom Hrvatske pokazale su da se Brankica već nalazi u odličnoj formi. Ona podsjeća da su ove utakmice igrane upravo onako kako će se igrati turnir u Italiji.

„Vjerujem da ćemo u Mariboru gdje ćemo imati završne pripreme, utakmicama sa Dominikanskom Republikom i ponovo sa Hrvatskom izbrusiti formu, a vratila nam se potpuno oporavljena Jovana Brakočević, jedna od najboljih igračica Evrope. Očekujem da ćemo početak svjetskog prvenstva dočekati maksimalno spremne“ kazuje nam Brankica.

Uz već provjerene reprezentativke koje su svojevremeno osvajale evropsku titulu,od ovog prvog velikog takmičenja na kome će nastupiti potpuno spremna, ljubitelji odbojke, i navijači srpske selekcije očekuju mnogo od Brankice Mihajlović.

„Od početka juna smo na pripremama reprezentacije. Fantastična atmosfera koja vlada među nama daje nam za pravo da očekujemo mnogo od ovog prvenstva. Čini mi se da sam poslije sezone provedene u Brazilu i titule koju sam osvojila,mnogo zrelija kao osoba. Za ovo prvenstvo sam zaista maksimalno fizički, ali i psihički spremna i uvjerena sam da mogu doprinijeti reprezentaciji da ostvari što bolji rezultat“ skromna kakvu je znamo još od prvih odbojkaških dana, priča nam Brankica.

Da će uz Brakočević, Ognjenović,Krsmanović Nikolić, Rašić i ostale odbojkašice, ovo biti prilika za punu afirmaciju Brankice Mihajlović sjanog primača Srbije, pokazuju i njeni dosadašnji ekipni trofeji.

Brankica Mihajlovic sa medaljom i priznanjem

Na našu „primjedbu“ da u odbojkaškom svijetu već kruži priča “Pozovi Brankicu i osvoji titulu“ osmjeh se razvukao na licu ove 23.godišnje djevojke.

„Od prve titule koju sam osvojila sa Jedinstvom, u svakoj ekipi za koju sam nastupala, igrala sam finale plej-ofa.Tako sam titule osvajala s Volerom u Švajcarskoj, Kanom u Francuskoj,Unileverom u Brazilu,a sa Hjundaijem u Južnoj Koreji osvojila sam drugo mjesto. Da li ću ovu seriju nastaviti u ruskom šampionatu u Omsku sa ekipom Omčike, vidjećemo, sezona je pred nama“ zagonetno,ali i samopouzdano priča Brankica Mihajlović, sjajna odbojkašica srpske reprezentacije.

U rodnom Brčkom, poznatom odbojkaškom centru, Brankica će, kao i reprezentacija Srbije imati sigurno ogroman broj navijača. Ko, zna, možda joj, kao osvajaču neke od medalja na velikoj sceni koja rađa velike igrače, priredimo doček.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.