RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Верстапен најбржи на првим тестирањима Формуле 1 у Бахреину

Возач Ред Була Макс Верстапен био је најбржи на данашњим првим тестирањима у Бахреину, уочи нове сезоне у шампионату Формуле 1.

Троструки узастопни шампион Верстапен остварио је резултат од 1:32,548 минута и возио је 66 кругова. Возач Ферарија Шарл Леклер возио је 64 круга и био је други са 0,699 секунди заостатка, а трећи Фернандо Алонсо из Астон Мартина са 0,837 секунди заостатка и провео је 77 кругова на стази.

Возач Мекларена Оскар Пјастри био је четврти, Јуки Цунода из екипе РБ пети, а џорџ Расел из Мерцедеса шести. Возач Заубера Валтери Ботас заузео је седмо мјесто, Алекс Албон из Вилијамса осмо, Естебан Окон из Алпине девето, а десети је био Кевин Магнусен из Хаса.

Једини проблем са болидом имао је Албон када се зауставио на стази, чини се због проблема са мотором.

Други дио тестирања на програму је касније.

Уз Ред Бул био је и директор екипе Кристијан Хорнер, упркос томе што се против њега води истрага за недолично понашање према колегиници.

Нова сезона почиње 2. марта трком за Велику награду Бахреина.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.