RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Видовданска трка биће одржана 25.јуна

У Брчком ће у суботу, 25. јуна, бити одржана “Видовданска трка 2016”, најавио је данас директор ове атлетске манифестације Борислав Ђурђевић.

Он је истакао да је овогодишња трка посебна у односу на претходне и по томе што је јубиларна двадесета.

“Припремамо се да у свим категоријама омогућимо учешће око 5.000 такмичара. Очекујемо атлетски спектакл како по броју и квалитету учесника тако и по оствареним резултатима”, рекао је Ђурђевић на конференцији за новинаре.

“Видовданска трка” започеће симпатичном “такмичарском дисциплином” – пузањем беба на стази од десет метара, а потом ће да наступе малишани предшколског узраста који ће за што бољи пласман трчати 100 метара, док ће се пионири, разврстани у осам категорија по узрасту, такмичити на стазама од 200 и 400 метара.

“Очекујемо да ће у трци сениора на стази дугој 10 километара учествовати више познатих имена из европске и свјетске атлетике, међу којима су такмичари који су у стању да оборе рекорд ове стазе”, навео је Ђурђевић.

И у програму овогодишње видовданске атлетске манифестације предвиђена је Трка задовољства на стази од два километра, која има хуманитарни карактер – сав новац од уплата такмичара за стартни пакет у овој трци, чија је цијена 20 КМ, организатори “Видовданске трке 2016” намијенили су брчанском центру за дјецу са посебним потребама.

Ђурђевић је данас, у знак захвалности на вишегодишњој значајној подршци у организовању трке, представницима Полиције дистрикта, ЈП “Комунално Брчко” и Јавне здравствене установе Брчко уручио реплике највишег признања Европске атлетске федерације – пет звјездица, што је “Видовданска трка” добила и ове године од Европске атлетске федерације за организацију атлетског догађаја на највишем нивоу квалитета и безбједности.

Извор:СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.