RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Vidovdanska trka u Brčkom biće održana 15. avgusta

Vidovdanska trka u Brčkom ove godine će, zbog pandemije virusa korona, biti održana 15. avgusta, zvanično su danas saopštili organizatori trke.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević kaže da su zbog epidemiološke situacije bili primorani pomjeriti datum održavanja Vidovdanske trke u Brčkom.

„S obzirom da se trka nalazi i u kalendaru Svjetske atletike, kao i da je istovremeno prvenstvo Balkanske atletike na 10 km, poslednjih sedmica smo intenzivno radili na usaglašavanju najoptimalnijeg datuma za održavanje 24. Vidovdanske trke“, rekao je Đurđević.

Ključni momenti koje smo imali u vidu, naglašava Đurđević, su da izaberemo datum u kojem će biti granice otvorene i da ostavimo dovoljno prostora, posebno elitnim takmičarima, koji su bili dugo izvan ozbiljnog trenažnog procesa, da se pripreme.

„Odlučili smo da taj datum bude 15. avgust. Kako stvari stoje sa Vidovdanskom trkom će započeti nastavak sezone Svjetske atletske serije. Saglasno novonastaloj situaciji, u narednih 10 dana promijenićemo i uslove za nastup i oni će biti u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite zdravlja učesnika. Takođe startnine za Vidovdansku trku će biti simbolične, a prikupljena sredstva će ići u humanitarne svrhe“, pojasnio je Đurđević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Видовданска трка биће одржана последњег дана јула

Vladimir Matijević

Pobjednici “24. Vidovdanske trke” Brčak Mlađen Samardžić i Matea Koštro iz Hrvatske

Radio Brčko

Брчко: У суботу 23. Видовданска трка

Radio Brčko