RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Vidovdanski turnir – prvog dana takmičenja 15 utakmica

Na Stadionu malih sportova „Blatuša“ u Brčkom  je prošlog četvrtka otvoren 21-Vidovdanski turnir FUTSAL 2015.Sve učesnike i takmičenje blagoslovio je Nebojša Draškić, protonamjesnik Srpske pravoslavne crkve, a turnir su otvorili Boro Kojić i Željko Antić, poslanici u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Neposredno pred otvaranje publici se predstavio Folklorni ansambl  SPKD „Prosvjeta“ sa dvije koreografije, a nakon otvaranja najmlađi takmičari, pjetlići, odigrali su dvije utakmice. Glavni događaj večeri bio je meč između KMF „Brčko Zdravlje“, novopečenog prvoligaša futsal lige Republike Srpske i KMF „Ugljevik“, ekipe koja će od naredne sezone igrati u premijer ligi BiH.

Prvi takmičarski dan Vidovdanskog turnira FUTSAL 2015 juče su označili pjetlići, pioniri i kadeti koji su odigrali ukupno15 utakmica. Današnji program na Blatuši počinje od 17 časova, kao što će biti svakog dana do Vidovdana. Pošto su sinoć izvučeni parovi i za seniorske ekipe, poznato je da će 16 ekipa biti podijeljeno u 4 grupe i da će imati na raspolaganju 4 takmičarska dana. Poznato je takođe da za osvojeno prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji, pobjednika očekuje 8 000 KM, nagrada organizatora, tj. Kluba malog fudbala „Brčko Zdravlje“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vidovdanski turnir u futsalu Brčko 2017 osvojili Ugljevičani

Admir Kadrić

Ветерани Телевизије Србије освојили Богојављенски крст у Брчком

Admir Kadrić

Завршен Видовдански турнир у футсалу – побиједили Шапчани

Admir Kadrić