RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Влада разматра могућност јавно-приватног партнерства за завршетак стадиона

У Влади се озбиљно разматра  могућност наставка радова на стадиону кроз приватно-јавно парнерство, а хоће ли то бити у склопу комплекса «Фицибајер» или самог стадиона, на Влади је да одлучи» сазнали смо од Славка Медунића, шефа Пододјељења за јавне објекте  у брчанској Влади.

Он је рекао да за наставак изградњ градског фудбалског стадиона у буџету Брчко дистрикта за 2016. годину није планирана ни једна конвертибилна марка тако да су грађевински радови на овом објекту обустављени,

«Изузетак је скори почетак посла на постављању ограде око стадиона како бисмо створили неопходне услове за играње утакмица како то налажу прописи појединих фудбалских савеза» рекао нам је Медунић.

Он је подсјетио да у Одјељењу постоје три варијанте за завршетак стадиона. Прва је да се Влада закључком опредјели  за комплетно завршење прве фазе и стављање објекта у функцију .Друга варијанта превиђа обезбјеђење око 5 милиона марака што би уз постојећих 2 милиона омогућило потпуно уређење западне трибине и завршетак уређења приземља објекта, а трећа варијанта предвиђа конзервирање и ограђивање објекта.

Шеф Пододјељења за јавне објекте Медунић рекао је да је Влада формирала стручну комисију која би требала да Влади предложи модус завршетка радова на стадиону.

Познати брчански фудбалски радник Слободан Тешић који је био један од покретача идеје за изградњу градског стадиона истиче да је тадашња власт промијенила првобитни пројекат и мегаломански повећала трибине на 16.000 гледалаца, што је за Брчко беспотребно бацање новца.

«Уколико има воље има и начина, а да ли има воље да се овај пројекат приведе крају то зависи од људи који руководе градом. Ја нисам оптимиста. Мислим да је ближе процесу конзервирања»,рекао је Тешић.

Од 2004. године када је урађен пројекат  у изградњу фудбалског стадиона предрачунске цијене коштања од око 15 милиона и капацитета од 16.000 гледалаца, утрошено 4,3 милиона марака.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.