RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Za vikend u Brčkom Polufinalni i Finalni turnir pionira u odbojci

Odbojkaški savez Federacije BiH sačinio je raspored Finalnog turnira za juniore koji je odigran u organizaciji MOK “Jedinstvo Brčko” u dvorani brčanske Gimnazije. Turnir je igran u dva dana.

Prvog dana su igrane 4 utakmice:

  • MOK “Jedinstvo Brčko” – OK “Bosna Sarajevo” 3 : 0,
  • OK “Gradina-Termoplast Srebrenik” – OK “Bosna Kalesija” 3 : 1,
  • OK “Bosna Sarajevo” – OK “Bosna Kalesija” 3 : 1,
  • OK “Gradina-Termoplast Srebrenik” – OK “Bosna Sarajevo” 1 : 3.

Drugog dana su igrali:

  • OK “Gradina-Termoplast” – MOK “Jedinstvo Brčko” 3 : 0,
  • OK “Bosna Kalesija” – MOK “Jedinstvo Brčko” 1 : 3.

Na ceremoniji proglašenja najboljih na turniru je Odbojkaški savez Federacije BiH predstavljala gospođa Aldijana Zonić koja je uručila zlatne medalje ekipi MOK “Jedinstvo Brčko” i pehar kapetanu Srđanu Mitroviću koji je proglašen za najboljeg igrača turnira i primio nagradu, a njegov brat Ognjen Mitrović je proglašen za najboljeg primača turnira oba nagrađena iz ekipe juniora Jedinstva, a najbolji tehničar je Malik Subašić iz ekipe OK “Gradina-Termoplast” iz Srebrenika.

Brončane medalje i nagrade najboljim pojedincima turnira je uručio gospodin Mehmedalija Žilić, predsjednik MOK “Jedinstva Brčko”. Zlatni odbojkaši brčanskog Jedinstva su: Haris Hasičević, Anel Mujkić, Haris Pezerović, Vuk Andrić, Filip Mihajlović, Nikola Đurić, Timur Mujanović, Stefan Popić, Srđan Mitrović, Ognjen Mitrović, Miloš Vuković, Anil Isić,Mahir Martinović, Mihailo Ćirković, a kreatori ove ekipe su Miloš Mitrović i Boško Mihajlović, treneri kojima je posebne riječi hvale i priznanja uputio predsjednik MOK “Jedinstvo Brčko” gospodin Mehmedalija Žilić, predsjednik kluba domaćina. Pohvale zaslužuju delegat Tihomir Pavličević i suci na utakmicama: Rijad Alić, Emina Mujić, Fatima Šahbegović, Elmina Omerović.

Polufinale i finale pionira odbojkaša u dvorani brčanske Gimnazije

U petak polufinale igraju u 16:00 sati OK “Ljubinje Bankom” i OK “Bosna Sarajevo”, a u 19:00 sati MOK “Jedinstvo Brčko” – OK “Modriča Novoprom”.

U nedjelju u 11:00 sati igraju poražene ekipe za treće mjesto, finale u 13:00 sati pobjednici polufinala. U isto vrijeme u petak se u sportskoj dvorani OŠ “Umihana Čuvidina” u Sarajevu polufinale igraju pionirke OK “Drine Zvornik” i OK “Smeč DN Brčko” i drugi par OK “Novi Grad Sarajevo” i OK “Ljubinje Bankom Ljubinje” u nedjelju u 10:00 sati poražene ekipe igraju za treće mjesto, a pobjednici u 12:30 sati igraju finale.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.