RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Završen ‘Brčko Open 2023’, pobjednik Andrej Nedić

Pobjednik 19. “Brčko Open 2023” međunarodnog turnira u tenisu je bosanskohercegovački teniser Andrej Nedić (1.187 na rang listi) koji je rezultatom 2:0 ( 6:4, 6:4) pobijedio tenisera iz Srbije Stefana Popovića  (681 na ATP listi) i odnio pehar iz Brčkog.

Pobjedniku ovogodišnjeg turnira, koji je ukupno okupio 104 igrača iz 30 zemalja, što kroz kvalifikacije njih 48, dubl igrače njih 32 i isto toliko kroz glavni turnir, pripalo je pored novčane nagrade i 15 ATP poena.

Po propozicijama međunarodne teniske federacije (ITF) nagradni fond na turniru je 15.000 dolara.

U konkurenciji dublova Brendon wolker (AUS) i Goldhof George (USA) su rezultatom 2:0 pobjedili par Pokorny Lukas (SVK) i Pichelar Davis (AUT)

Među učesnicima  ovogodišnjeg turnira bila su i tri domaća mlada igrača iz Brčko  distrikta BiH i to: Dženan Baković, Andrej Đokić i Matej Đokić.

Andrej Nedić pobjednik ovogodišnjeg turnira rekao je da se nije nadao trijumfu u Brčkom i zahvalio je organizatorima na profesionalnoj organizaciji turnira i najavio svoj dolazak iduće godine.

Uime organizatora ovogodišnjeg turnira Tomislav Đokić je zahvalio, prije svega, igračima koji su prepoznali kvalitet turnira i došli u Brčko, publici što su danima bodrili sve igrače a posebno Vladi Brčko distrikta koja je i genereralni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.