RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Završena sezona Premijer ženske lige BiH: ŽFK “Lokomotiva” (Brčko) – ŽFK “Modriča-Ducla” 9:0

Ženski fudbalski klub “Lokomotiva” Brčko svih osam klubova Premijer ženske nogometne lige BH završili su natjecateljsku 2020./2021. godinu.

Kao što se i prije početka sezone znalo novi, za sada vječni, šampon ženskog nogometa je ŽNK “SFK 2000” Sarajevo sa 21 odigranom utakmicom, 20 pobjeda, jednim remijem, 150 postignutih, samo dva primljena gola i saldom od 61 boda. ŽFK “Lokomotiva” Brčko je sezonu završila na svom stadionu blistavima i uvjerljivim rezultatom, pobjedom 9 : 0 u ogledu sa posljednjim na tablici ŽFK “Modrča-Ducla”. U glasu je ekipa radosna izustila „Ovo je šlag na tortu ove sezone“. Vođene trenerom Miloradom liškovićem i Selmom Omerović igrale su dopadljivo i efektno sa brojnim uigranim akcijama i atraktivnim golovima. Zanimljivo je da su na ovoj oproštajnoj utakmici sezone hat trick postigle: Slađana Smiljanić (u 20.,25. 4.), Nikolna Vujadin (u 29., 75. i 88.) i Marija Damjanović (u 47., 56. i 58.). Marija Damjanović je kapetanica ekipe je u ovoj sezoni postigla 19 golova i na listi strijelaca je četvrta, peta je sa 13 golova Slađana Smljanić, a šesta Nikolina Vujadin sa 12 golova.

Na ovoj utakmici 21. posljednjeg kola u zapisniku su bile: Jovana Vasić, Mevlida Džanić, Jelena Vidović, Aleksandra Vasić, Sara Trujić, Nikolna Vujadin, Slađana Smljanić, Tamara Malnović, Andrea Crnobrnja, Marija Damjanović, Helena Dabić, te: Milica Ilić, Draženka Gavrić, Ajla Zukić, Tamara Kovač, Eldina Brodlić i Selma Mešanović. Treneri: Milorad Ilišković i Selma Omerović. Predsjednik kluba: Boro Tošić.

Poslije utakmice trener Modriče Drago Svitlica je izjavio: „Bila je ovo neravnopravna utakmica, jer je naša ekipe kadetska. Već ranije smo izgubili status. Željeli smo da korektno završimo prvenstvo. Domaćoj ekipi čestitke na fer i korektnoj igri.“

Trener “Lokomotive” Milorad Ilišković: „Lijepo je prvenstvo završiti pozitivnim rezultatom. Ispunila nam se želja da u posljednja dva kola osvojimo maksimalnih šest bodova. Čestitam našoj ekipi na zalaganju i htijenju. Gostujućoj brzi povratak u ligu. Slijedi zasluženi odmor i nadam se da ćemo se dobro pripremit za sljedeću sezonu. Vjerujem da ćemo igrati kao i proteklih godina na visokom nivou.“

Tekst i slike : Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽFK „Lokomotiva“ iz Brčkog – ŽFK „Modriča Alfa” iz Modriče 9:1

Radio Brčko

Brčko: ŽFK “Lokomotiva” slavila u derbiju susjeda sa ŽFK “Radnik – Bumerang” iz Bijeljine

Radio Brčko

Brčanke prve počele pripreme

Radio Brčko