RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Zdravlje građana i sportaša važnije od bodova

U A-1 košarkaškoj ligi Federacije BiH u sezoni 2019/2020 godini natjecalo se 12 klubova. Odlukom Košarkaškog saveza BiH zbog korona virusa tri kola prije zvaničnog završetka sezone odlučeno je da vodeću ekipu na tablici lige KK BOSNU ROYAL iz Sarajeva proglase prvakom sa osvojenih 36 bodova. KK Brčko distrikt je tako završio na sedmom mjestu tablice sa 29 bodova. Azura Hadžovića, trenera Brčaka u komentaru odluke kaže:

„Zbog situacije u kojoj se sada svi nalazimo, smatram da je odluka ispravna i da je u ovom momentu zdravlje svih građana pa tako i sportaša najvažnije, važnije od bodova. Trebamo svi da poštujemo preporuke nadležnih institucija o ponašanju u ovakvim situacijama. Naša ekipa je sezonu završila na diobi šestog i sedmog mjesta sa ekipom Bošnjaka iz Hadžića zbog istog broja bodova. U drugom dijelu prvenstva smo podigli takmičarsku formu te smo od sedam odigranih utakmica dobili šest. Bili smo u dobrom ritmu i planirali do kraja prvenstva ostvariti najmanje dvije pobjede. Protiv ekipe Gena u Sarajevu te protiv ekipe Bošnjaka ovdje u Brčkom“.

Trener o igračkom potencijalu naglašava: „Naša ekipa je jedan spoj mladosti i iskustva gdje mladi igrači (Cvetković, Andelija, Krajinić, Omerović) imaju ogroman potencijal, a imali su pored sebe u igri iskusne igrače Vedrana Markovića i Mirnesa Islamovića, najefikasnijeg sa prosjekom 22 koša, da ih usmjere na ispavan put što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Pokazali smo da ovim pristupom možemo da pobijedimo svakoga pa tako i najveće ekipe kao što smo učinili Bosni i Čeliku, zbog toga nam je i žao što je prvenstvo završilo na ovaj način jer smo imali još mnogo toga dobrog da pokažemo našoj publici u Brčkom“ istaknuo je trener. Nadamo se da će Uprava kluba uspjeti da pronađe načine i sredstva da zadrži ovu ekipu na okupu. Ova ekipa ima potencijal i vjernu publiku pa njeni najbolji rezultati tek treba da dođu. Ekipa KK Brčko distrikt kao i većina danas, putem viber grupe je u stalnom kontaktu.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.