RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Željezničar i Borac danas igraju za plasman u treće pretkolo Konferencijske lige

Nogometaši Željezničara i Borca danas igraju uzvratne susrete drugog pretkola Konferencije lige, protiv Neftcija, odnosno bečke Austrije.

Željezničar će u Bakuu pokušati da ostvari još jedan podvig i izbori treće pretkolo ovog UEFA-inog takmičenja. Prvi meč na Grbavici završen je rezultatom 2:2, nakon što su izabranici trenera Adriana Mutua postigli pogodak u petoj minuti sudijske nadoknade. Osim toga, Željezničar je u tom meču ostao nez nekoliko igrača koji su igru morali napustiti zbog povrede, zbog čega je došao u pitanje njihov nastup u revanšu.

No, trener Nermin Bašić ističe da su uspjeli kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiraju ekipu i da vrate povrijeđene igrače u kadar.

– Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može.Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti – kazao je Bašić.

Dodaje da je igračima rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače.

– Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica – naglasio je trener Željezničara.

Susret u Bakuu igra se od 19 sati.

Drugi bh. predstavnik u ovom takmičenju banjalučki Borac na svom stadionu dočekuje bečku Austriju, koja je u prvom meču u sudijskoj nadoknadi došla do pobjedničkog gola.

Banjalučani znaju da ih očekuje težak posao, ali vjeruju u plasman u narednu rundu kvalifikacija.

– Mi smo radili veoma dobro u ovih nekoliko dana. Radili smo na nekim stvarima koje treba da popravimo za ovu utakmicu koja nam slijedi. Mislim da su momci na to veoma dobro odgovorili i da ćemo uspjeti sve to da odradimo na terenu – poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.

Utakmica u Banjoj Luci igra se od 20 sati i 30 minuta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.