RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽFK Lokomotiva Brčko druga u Zenici na turniru u futsalu

U organizaciji Nogometnog saveza BiH održan je turnir u malom nogometu – futsalu za klubove Premijer ženske lige. Nastupilo je svih osam klubova lige na turniru igranom u dvorani „Bilmišće“ u Zenici. Klubovi su podijeljeni u dvije skupine. U razgovoru sa trenerom Miloradom Iliškovićem saznali smo da je on radio u tandemu sa trenericom u klubu Selmom Omerović. Lokomotiva je osvojila prvo mjesto u skupini. Pobijedile su ŽNK „ Široki Brijeg“ 6:3, ŽNK „Iskru“ iz Bugojna 5:1 a izgubile su od ŽF/NK „ Emina“ Mostar 4:1.

U polufinalu su pobijedile 5:3 ŽFK „ Radnik“ Bijeljina. U finalu je ekipa SFK Sarajevo bila uspješnija i pobijedila Lokomotivu 5:1. Za Sarajke golove su postigle po dva Jasna Đoković i Alisa Spasić, a jedan Selma Kapetanović. Za Lokomotivu Merima Aljić. U utakmici za treće mjesto ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine je pobijedio Iskru iz Bugojna sa 3:1. Priznanja za najbolje ekipe uručili su selektor ženske futsal reprezentacije BiH Nijaz Mulahmetović, selektorka ženske „A“ reprezentacije Samira Hurem, selektor „U-19“ Dragan Jevtić i stručna suradnica za razvoj nogometa NS/FS BiH Ivana Vlaić.

Za ŽFK Lokomotivu Brčko nema predaha, uz treninge počele su pripreme za 2. Futsal zimski turnir Premijer ženske lige BiH u organizaciji Nogometnog saveza BiH i Lokomotive u Brčkom. Igrati će se 15. i 16. ovog mjeseca u dvorani „ Magnet“ brčanske Gimnazije od 11 sati. U skupini „A“ igraju Široki Brijeg, Radnik, Emina, Alfa Modriča. U skupini „B“ igraju SFK 2000 Sarajevo, Iskra Bugojno, Lokomotiva Brčko i Drina Zvornik.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U 3. kolu Premijer nogometne lige BiH za žene senzacionalna pobjeda ŽFK „Lokomotive“

Radio Brčko

Brčko: U 4. kolu Premijer ženske lige BiH prva ŽFK „Lokomotiva“

Radio Brčko

U Brčkom danas utakmica ŽFK “Lokomotiva” – ŽNK “Široki Brijeg”

Radio Brčko