RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽFK Lokomotiva Brčko pobjednik 2. Futsal turnira Premijer lige BiH

S ciljem pripremnih aktivnosti koje se odnose na novoformiranu žensku A futsal reprezentaciju BiH Nogometni savez BiH je upriličio dva futsal turnira za seniorke klubova PŽNL BiH. Prvi je održan u Zenici gdje je pobjednik SFK 2000 Sarajevo, drugi je upravo završen u Brčkom pobjedom ŽFK Lokomotiva Brčko. I u Brčkom je nastupilo osam ženskih klubova koji su u dva dana odigrali 18 utakmica sa postignutih 80 zgoditaka.

Natjecanje se igralo u dvije skupine. U polufinalu Široki Brijeg – Lokomotiva 2 : 3, te SFK 2000 Sarajevo – Emina 1 : 3. Veliko finale je u istinu bilo veliko i neizvjesno do pred kraj ŽFK Lokomotiva Brčko – ŽF/NK Emina Mostar 5 : 4. Pogotci za Lokomotivu: Marija Damjanović 2, po 1 Nikolina Vujadin, Andrea Crnobrnja i Ajla Zukić, a za Eminu: Elma Husić  i Minela Gačanica po 2 gola. Turnir su pratili Nijaz Mulahmetović, prvi izabrani selektor ženske futsal A reprezentacije BiH, selektori: Ilija Lucić U 17 i Dragan Jevtić U 19 ženskih reprezentacija BiH.

Kao što to dolikuje svakom turniru obavljeno je proglašenje najuspješnijih kojima su selektori uručili priznanja i nagrade. Ekipe: 1. ŽFK Lokomotiva Brčko distrikt BiH, 2. ŽF/NK Emina Mostar, 3. SFK 2000 Sarajevo, 4. ŽNK Široki Brijeg je Fairplay ekipa turnira, 5. ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina, 6. ŽNK Iskra Bugojno, 7. ŽFK Drina Zvornik, 8. ŽFK Alfa Modriča. Sponzor Red Star Sport Brčko je donirao proglašene: Svjetlanu Crnjak, SFK Sarajevo 2000 – za najiskusniju nogometašicu, Dragana Dimitrić rođ. 2007. je najmlađa iz Radnik Bumeranga Bijeljina. Nikolina Todorić, iz ŽFK Lokomotiva Brčko najuspješnija je golmanica na turniru. Nikolina Vujadin, iz ŽFK Lokomotiva Brčko je najbolji igrač turnira. Svi sudionici ističu zadovoljstvo uspješno organiziranoj manifestaciji ženskog fucala.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.