RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

ŽFK “Lokomotiva Brčko” ugostila ŽNK “Sesvete”

S ciljem proširenja prijateljstva ŽFK “Lokomotiva Brčko” i ŽNK “Sesvete” iz Sesvetskog Kraljevca kod Zagreba su dogovorili prijateljsku nogometnu utakmicu koju su odigrali na igralištu „Sijerkovine“ u Krepšiću. Susret je prošao u pravom ozračju prijateljstva protkan fer i korektnom igrom oba tima. Premijer ligaška ekipa BiH Lokomotiva je bila superiorna u odnosu na tek formirani klub iz Sesveta koji će se natjecati u II. ŽNLH.

Za gošće je ovo bila prva međunarodna utakmica, jer je klub formiran prije 15 dana. Lokomotiva je bila efikasnija pobjedila je 11:4. Golove su za domaće postigle: Damjanović 4, Gajić 2, i po jedan Dabić, Smiljanić, Ilić, Vidović i Ždero, a za gošće: po jedan Rondulić, Magdić, Tutić i Šuster. Poslije utakmice gospodična trenerica Ivana Car je kazala:

„Lijepo smo primljeni od renomiranog kluba u BiH. Naš klub je osnovan prije dva tjedna, a naš sponzor nam je omogućio ovo gostovanje koje ćemo po lijepom pamtiti i time što nam je ovo prva međunarodna utakmica”, rekla je trenerica Car.

Milorad Ilišković, trener Lokomotive naglašava:

„Ovo je jedna lijepa sportska priča sa klubom iz Sesvetskog Kraljevca pored Zagreba. Susret se dogodio u vrijeme kada naš sport odlazi na margine događaja. Zato je ovo bila lijepa sportska predstava koja treba da bude primjer svima. Pokazali smo da se uz minimalne napore može organizirati međunarodni susret kojim reprezentujemo našu zemlju, grad i klub. Ova utakmica neka bude apel svima nama da se vratimo na pravi put i omogućimo djeci da se zdravo razvijaju i upoznaju nove prijatelje“, naglasio je Ilišković.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.