RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Златан Ибрахимовић се опростио од фудбала

Шведски фудбалер Златан Ибрахимовић најавио је касно синоћ крај играчке каријере, поручивши навијачима Милана да је вријеме да се опрости од фудбала.

Уочи утакмице посљедњег кола Серије А против Вероне било је најављено да ће 41-годишњи Ибрахимовић напустити екипу Милана по истеку уговора у јуну. Италијански медији су писали да је Монца заинтересована да му понуди нову улогу у Серији А, али је умјесто тога потврдио да ће заувијек окачити копачке о клин.

Послије побједе од 3:1 одржана је специјална церемонија њему у част, играчи су му направи почасни шпалир док је излазио на терен. Ибрахимовић се борио да задржи сузе, прије него што је узео микрофон и поручио: “Дошло је вријеме да се опростим од фудбала, али не и од вас”.

“Много је успомена и емоција на овом стадиону. Када сам први пут дошао дали сте ми срећу, други пут љубав. Желим да захвалим својој породици… Желим да захвалим и својој другој породици, играчима. Желим да захвалим тренеру и његовом стручном штабу на одговорности који су ми дали, хвала и и директорима на указаној прилици. На крају, али не и најмање важно, хвала навијачима”, рекао је Ибрахимовић.

Он је касније на конференцији за новинаре открио да нико није знао да ће саопштити велику вијест.

“Чак ни моја породица није знала, јер сам желио да сви то чују у исто вријеме. Осјећао сам се као зомби, нисам се шалио, нисам причао. Прије само три мјесеца осјећао сам панику од идеје о пензији, али данас је прихватам и осјећам се спремно”, рекао је Ибрахимовић.

Он је новинарима рекао да је током говора послије утакмице покушавао да пронађе некога ко не плаче док је гледао око себе како би му помогао да пронађе снагу да заустави своје сузе.

Ибрахимовић, наравно, није пропустио прилику и да се нашали.

“Јутрос кад сам се пробудио падала је киша, помислио сам да чак и Бог плаче”, рекао је он.

Ибрахимовић је у два мандата у дресу Милана одиграо 163 утакмице и постигао 93 гола. Вратио се у јануару 2020. и помогао Милану да освоји титулу у Серији А прошле године, свој други трофеј са тим клубом.

Постао је професионалац 1999. године у Малмеу, а у каријери је играо још и за Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Пари Сен Жермен, Манчестер јунајтед, ЛА Галакси. Освојио је двије титуле првака у Холандији, пет у Италији, једну у Шпанији и четири у Француској.

За репрезентацију Шведске је одиграо 122 утакмице и постигао 62 гола.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.