RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Zmajevi zahvaljujući Ligi nacija izbjegli dvije svjetske velesile u kvalifikacijama za Euro

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u drugom jakosnom šeširu uoči žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tu se ne može sastati s dvije svjetske velesile.

Koliko je Liga nacija važna i dobar rezultat u ovom takmičenju, pokazuju jakosni šeširi koji se već naziru. Trenutno je poznat raspored 37 reprezentacija od 53 koliko će učestvovati u kvalifikacijama.

 

Osvajanjem svoje grupe reprezentacija BiH osigurala je drugi jakosni šešir pred žrijeb te će dobiti nominalno samo jednu jaču selekciju u grupi, a ista je situacija s nogometnim velesilama poput Francuske i Engleske.

Rezultati od posljednje dvije noći ozvaničili su da se aktuelni prvak svijeta Francuska i aktuelni evropski viceprvak Engleska nalaze u drugom jakosnom šeširu, kao i Zmajevi, te se ove selekcije ne mogu sastati u grupi.

Šest selekcija je ozvaničilo mjesto u drugom jakosnom šeširu. Pored BiH, tu su još Francuska, Engleska, Vels, Austrija i Izrael te s ovim selekcijama Zmajevi ne mogu biti izvučeni.

 

Žrijeb je na rasporedu 9. oktobra u Festhalle centru u Frankfurtu. Nogometna reprezentacija BiH svim silama želi izboriti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine što bi bio prvi nastup ikada.

Izvor: Klix

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.