RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

ŽOK “Bimal-Jedinstvo” Brčko: dvije pobjede i odlazak na Tenerife

Ženski odbojkaški klub BIMAL – JEDINSTVO Brčko je višestruki šampion BiH. U tek započetoj sezoni 2022/2023. je u Premijer ženskoj ligi BiH koja broji 10 klubova. Kormilo kluba je preuzela profesorica Radmila Marković, naša Brčanka, koja je ranijih godina igrala za ovaj klub, a pomoćnica joj je Sandra Mitrović, također donedavno igrala u klubu.

Trenerica Marković je do sada predanim radom sa postojećim igračicama stvorila konturu ekipe od nekoliko iskusnih i mladih odbojkašica. Svježa prinova je Ana Terzić iz ekipe Jahorine sa Pala koja se brzo uklopila i izborila mjesto.

„Igra koja će, vjerujem, biti još bolja me hrabri i ako je bilo skeptika da nećemo uspjeti zbog odlaska nekoliko igračica. Za sad je zadovoljavajuće. Prvu smo utakmicu u Tuzli sa Slobodom i ovu drugu u Brčkom sa Goraždom uspješno apsolvirali obije pobjedom sa po 3 : 0“, kazala je trenerica Marković.

Ekipa dok ovo objavljujemo nalazi se u Španiji na Tenerifama, najomiljenijoj svjetskoj destinaciji otoka na Atlanskom oceanu. Tamo će pored prirodnih čari ostvariti povoljni rezultat na utakmici koju igraju sutra (utorak) sa domaćom ekipom LA LAGUNA koja će početi u 18 sati. Ovo je susret četvrt finala CEV Champions League Volley 2023 women 1 runda. Uzvratna utakmica se igra također u utorak 25. oovog mjeseca u Brčkom.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.