RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽOK “Bimal-Jedinstvo” osvojio 14 titulu šampiona

Ženski odbojkaški klub „Bimal-Jedinstvo“ Brčko odigrao je tri utakmice Finala Play off u konkurenciji ženskih ekipa sa Univerzitetskim odbojkaškim klubom „Banjaluka Volej“. Prva je odigrana u Banja Luci uz pobjedu domaće ekipe 3 : 0. Drugu i treću su u Brčkom pobijedile odbojkašice „Bimal-Jedinstva“ sa po 3 : 1 drugu za 111, a treću za 101 minutu aktivne igre za ukupan rezultat 2 : 1 za „Brčanske princeze“. Adnan Talić, generalni sekretar OS BiH je istaknuo: „Gledali smo odličnu odbojku. Obije ekipe su pokazale zašto su tu gdje jesu u samom vrhu BiH odbojke. Čestitam ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ koji je na kraju bio bolja ekipa u finalu i želim im svu sreću u narednim sezonama.“

Trenerica Radmila Marković naglašava: „Ovom trećom utakmicom zadovoljna sam kao smo odigrali. Istina nedostajalo nam je više hrabrosti. Čestitam mojim igračicama  za ovo prvo naše finale i ekipi „Bimal-Jedinstva“ na zasluženoj pobjedi. One su to zaslužile. Odigrale su hrabro dobrim servisom.“ Smail Pezerović, trener šampionske ekipe: „Bio je ovo tromeč vrijedan finala. Drago mi je da imamo ekipe koje mogu da u nama izazovu malo više volje, htijenja i kvaliteta kako je to bilo sada.“ Zlatne medalje je šampionkama iz Brčkog i srebrene Banjalučankama uručila je gospođa Nataša Pucar, član Upravnog odbora „Bimal-Jedinstva“.

Ovo 14. titulu šampiona osvojila je ekipa u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Ilijana Kojić. Treneri: Smail Pezerović, Ajla Sinanović, Ljubiša Ristić, sportski direktor Saša Grekulović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.