RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Stranačke aktivnosti

Саопштење за јавност Социјалистичке партије Брчко

Сваки почетак школске године у Брчком je изузетно стресан за родитеље ученика који су у разредној настави. Некада је то био најљепши дио године, првачићи крећу у први разред  а остала дјеца у школу. Данас захваљујући погрешној политици која се уплела у све сфере друштва а поготово у образовање свједоци смо стрепњи родитеља, који се покушавају информисати ко ће се појавити ове школске године као учитељ / учитељица њиховој дјеци.

Партијска подобност и земља политичара који показују своју моћ на најгрубљи могући начин се игра са судбином дјеце која похађају наставу у Брчком посљедњих година ако не и деценија. Оваква пракса, да се учитељи мијењају из године у годину нажалост је постала „прихватљива“ а као таква ће остављати посљедице не само на здравље малишана, већ и по њихово емоцијонално стање.

Стотине родитља са зебњом чекају понедељак, 4.септембар да сазнају ко ће дочекати њихову дјецу испред школе, да ли ће бити исти учитељ/ица од прошле године, а дешавало се да их нико и не дочека, јер одговора нема!

Свјесна да је у нашем образовном систему учитељ изводио дјецу од првог до петог разреда и да се тај начин ангажовања и доследности према дјеци показао најбољи кроз генерације, међутим политика се потрудила да и добре примјере рада у школама изврне руглу због ситних интереса, а у коначници највише штете сносе наша дјеца.

Такође, школе које немају своје капацитете користе помоћне просторије  других установа, што нас враћа на почетак школске године који почиње на посебно трауматичан начин  и за  дјецу и за родитеље. Зашто нам се друштво и политика не бави нашом дјецом и обезбједи адекватне школске просторије, како би дјеца осјетила дух заједништва и школско дружење постало успомена које ће се радо присјећати.

Милијана Симић, посланица у Скупштини Брчко дистрикта БиХ

Социјалистичка партија

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!