RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Stranačke aktivnosti

Saopštenje za javnost Demokratske Fronte Brčko

Povodom turbulentnih proteklih sedmica, izdajemo saopštenje za javnost.
Demokratska Fronta Brčko
Stagnacija i degradacija politika u Distriktu BiH sa najvećim budžetom na Balkanu po glavi stanovnika u skoro svim segmentima života građana Brčkog dovela je do hronične apatije velikog broja birača koji jedino i jedini mogu uticati na promjenu sadašnjeg stanja gdje etnonacionalizam ima glavnu ulogu u kreiranju odnosa koji utiču na masovne odlaske ne samo mladih već i cijelih porodica sa visokim obrazovanjem.
Na žalost nastavlja se praksa dodijele novčanih sredstava odjela za  sport i kulturu samo podobnim i unaprijed raspoređenim bez obzira na sportske rezultate i projekte od značaja za opšte dobro svih građana Brčko distrikta BiH.
Novac za rekonstrukciju stadiona kao i izgradnju bazena,tj multi funkcionalnih objekata je sumnjivo iščezao, te tražimo od tužilaštva i policije BD da konačno utvrde odgovornost odgovornih.
Pohvaljujemo rad policije na efikasnom otkrivanju počinilaca napada na novinare, te očekujemo i obznanivanje nalogodavaca jer se radilo o zasjedi i mogućem pokušaju krivičnog djela.
Demokratska Fronta kao jedina efektabilna građanska multietnička opcija neće kao niti do sada mjenjati svoj kurs u Brčkom a to je jednakopravnost svih njenih građana
     Upravni odbor DF BD BiH.
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!