Svijet

Аустријска полиција не жели да контролише обавезну вакцинацију

Аустријска полиција не жели да контролише вакцинални статус грађана када буде уведена обавезна вакцинација, поручио је полицијски синдикат у тој земљи.

Почетком фебруара требало би да ступи на снагу закон којим се грађани пријављени у Аустрији обавезују на вакцинацију против вируса корона, а планирано је да од средине марта полиција, приликом сваке интервенције, контролише и статус вакцинације грађана.

Социјалдемократски (ФСГ) и слободарски (АУФ) полицијски синдикати се противе томе.

Херман Грајлингер из ФСГ и Вернер Херберт из АУФ-а рекли су за радио “Ое1” да не може бити да се сав терет свали на полицију.

Грајлингер је довео у питање сврсисходност контрола.

“Шта ће се десити ако погођени не плати казну”, упитао је он.

Према његовим ријечима, полиција добија задатак који је бескористан и нема смисла, и томе се супростављају.

Шеф АУФ Херберт изразио је неразумијевање за све веће задатке контроле који се намећу полицији.

Он је критиковао што полицајци у цивилу треба да врше “2Г” контроле у продавницама.

Казао је да је јединствено да полицајци у цивилу надзиру навике куповине становништва.

Предсједник синдиката ФЦГ блиском владајућој Народној партији (ОВП) Рајнхард Цимерман није желио да се изјашњава о новим задацима које би добила полиција обавезном вакцинацијом.

Рекао је да жели најприје са министром унутрашњих послова да разговара о детаљима.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button