Svijet

Indija, Francuska i UAE pokrenuli trilateralnu inicijativu za pokretanje energetskih projekata

Indija, Francuska i Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuli su trilateralnu inicijativu za provođenje energetskih projekata koji će biti fokusirani na obnovljive izvore energije, prenosi Al Jazeera Balkans.

Projekti koje će države razvijati bavit će se solarnim i nuklearnim izvorima energije, borbom protiv klimatskih promjena i zaštitom biodiverziteta, posebno u regiji Indijskog okeana, prenosi Beta.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će države organizirati trilateralne događaje u okviru aktivnosti koje će New Delhi preduzeti dok predsjedava Grupom 20 najvećih svjetskih ekonomija (G20).

Ministri vanjskih poslova tri države su tokom telefonskog razgovara odlučili da usvoje mapu puta za provođenje inicijative.

Telefonskim razgovorom ministri su nastavili njihov septembarski sastanak na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Države će se fokusirati na ključna pitanja kao što su zagađenje plastikom za jednokratnu upotrebu i rješavanje prehrambene krize, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da će države nastojati da osiguraju veću usklađenost svojih ekonomskih, tehnoloških i socijalnih politika sa ciljevima Pariškog sporazuma iz 2015. za borbu protiv klimatskih promjena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!